"От ателието" картините на известния художник Кольо Мишев заживяха свой живот пред публика в Градска художествена галерия-Пловдив. Едноименната изложба откри директорът на галерията Красимир Линков, който отбеляза, че с художникът се общува леко, но с неговото изкуство общуването не е така лесно, изисква размисъл. В един от любимите художествени образи на Мишев - кораба изкуствоведът видя покана за пътуване към света на мечтите. Художникът даде свой ключ - корабът е символ на живота. А животът трябва да е равнозначен на свобода.
Изложбата беше посетена от представители на Държавния културен институт към българския министър на външните работи, които обмислят да включат автора в програмата „Балкански диалози“. Кольо Мишев е роден в град Струмица в РС Македония, завършил е Художествената академия в Скопие и е изявен творец както в родината си, така и в България.
Изложбата "От ателието" може да се разгледа на първия етаж етаж в Залите за временни експозиции на ул. "Княз Александър I" №15 до 24 февруари.