Специално изработен часовник отброява от днес оставащите до мащабния справедлив протест за Колежа часове и минути. Той е вграден в страницата на Сдружение „ПФК Ботев ”, една от петте организации, които официално подкрепят исканията на ботевисти и пловдивчани. 

 

Ето как обявиха при пускането му организаторите: 

 

За кого бият камбаните? 

 

Обратното броене за битката за Колежа започна. Часовникът отброява изтичащото все по-бързо търпение на феновете на Ботев и пловдивчани. Десет години те бяха безобразно лъгани, а надеждите им – потъпквани от избори до избори. Колежа не е и не трябва да е предизборен подарък. Стадион „Христо Ботев“ е обект, който пловдивчани заслужават и е крайно време да го получат. 

 

Затова настояваме за 100% завършване на Колежа и най-сетне за пълна прозрачност относно използването на средствата. Не е наша работа да молим, лобираме и просим пари за завършването на проекта. Нашият протест е непартиен и търси единствено справедливост. Затова и сме абсолютно против която и да е политическа група да яхва нашата борба и да очаква политически дивиденти, но и ще помним кой се опитвал да ни саботира в нашите усилия.

 

Времето изтича – 1 февруари, сряда, 18 часа, пл. „Съединение“.

 

Ден по-рано пък бе пуснато и видео, призоваващо за участие в протеста. 

 

Линк за сваляне на клипа – тук! 

 

Припомняме и исканията, издигнати за протеста: 

 

1. ПОПРАВКА на некачествено изпълнените СМР за сметка на изпълнителя.

2. Изпълнение на ЦЕЛИЯ ПОКРИВ върху четирите сектора с целево отпуснатите 12 млн. кредит.

3. Въвеждане в експлоатация на целия стадион с ЧЕТИРИТЕ СЕКТОРА на първи етап от строителството!

Исканията ни не изискват нови публични средства. Ако парите не стигат, Общината да даде обяснение къде са похарчени!

Отговорността за неизпълнение на тези естествени претенции на жълто-черните данъкоплатци и избиратели е изцяло на общинската власт!  

 

Сдружение ПФК Ботев (Сдружението) е законният правоприемник на футболно дружество „Ботев“ от гр. Пловдив, създадено през март 1912 г. Сдружението е юридическо лице с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност. То е учредено безсрочно.

 

Като обединява усилията на своите членове, Сдружението си поставя следните цели:

• Да развива обществено-социална дейност, като популяризира и насърчава физическата култура и спорта в полза на гражданското общество;

• Да се грижи и съхранява традициите, цветовете, емблемите, паметниците и други исторически символи на ФК Ботев Пловдив;

• Да осъществява официална комуникация между клубните привърженици и мажоритарния собственик на ПФК Ботев АД Пловдив.

Ботев Пловдив е най-старият съществуващ футболен клуб в България. Основан е през 1912 г. и участва в Първа професионална футболна лига. Клубът е двукратен шампион на България през сезоните 1929 и 1966/67, както и трикратен носител на Купата на България през 1961/62, 1980/81 и 2016/17. Патрон на Клуба е великият революционер и поет Христо Ботйов.