Собственик на пловдивския Ботев Антон Зингаревич е уверен, че до края на годината новия стадион на клуба ще бъде готов. Руският бизнесмен  говори пред вестник "Спорт Експрес" в родината си.

"Най-важният въпрос за нас е изграждането на нов стадион. В следващите дни той трябва да реши. Всичко върви бавно, но в следващите десет дни очаквам градът да вземе положително решение за останалата част от финансирането за този проект. Надяваме се до края на годината той да бъде напълно завършен", казва бившият собственик на английския "Рединг" .

Босът на пловдивчани призна, че трудно пловдивчани могат да станат шампиони. "Основната ни цел е не толкова шампионската титла, колкото постоянното участие в евротурнирите. Шампион на България 11 години подред е "Лудогорец". Затова не си поставяме такава цел. Първата задача е да влезем в европейските турнири, втората е развитието на млади играчи. Разбира се, с поглед върху продажбата им - това е основният принцип на проекта. В Разград имат много по-голям бюджет. Те могат да си позволят да подпишат със страхотни утвърдени играчи", обяснява Зингаревич.