Новият сезон в галерия "Аспект" започва със самостоятелна изложба на скулптора Андрей Москов - автор, с когото работи от години и негови пластики присъстват постоянно в нея. За пръв път обаче той се презентира със самостоятелна експозиция, която е посветена на неговия шесдесет и пети юбилей, повод, достоен да бъде отбелязан подобаващо. 

В изложбата художникът представя 32 свои произведения – 20 бронзови пластики с различни размери и 12 пана от бронз и кожа. Някои от експонатите са създадени през последната година, а други ни връщат назад във времето, както подобава на една юбилейна изложба. Темите, които го  вълнуват, са общочовешки – Нике, Свети Георги, Дон Кихот, знаците на зодиака.  За своята работа Андрей Москов споделя: „ Аз работя във восък и това, което правя, е уникално – едно единствено, няма друго! Може да направя подобно нещо, но то няма да е същото. Днес, като че ли, оригиналът не се цени...“.

Андрей Москов завършва скулптура в Националната Художествена Академия през  1988г. и работи в областта на малката пластика и монументалната скулптура. Реализирал е над 30 самостоятелни изложби, негови произведения притежават частни колекционери, както в България, така и в САЩ, Русия, Япония, Франция, Италия, Германия, Гърция, Македония, Турция, Белгия, Холандия, Южна Корея, Швеция, Туркмения и мн. др., а също изтъкнати политици, сред които: американският държавен секретар Хилари Клинтън, кметът на Москва Юрий Лужков, президентът на Казахстан Нурсултан Назърбаев, председателят на парламента на Казахстан Серикболсин Абдилин и др., както и бизнесмени. Автор е на множество награди.

Изложбата се открива на 8 февруари, сряда, в 18.00 часа и ще бъде на разположение на пловдивската публика до 28 февруари.