Днес преди обяд облачността ще бъде разкъсана,  на места до слънчево. Главно над планинските райони и на отделни места вечерта ще превали слаб сняг, прогозираха от Meteo.bg. След обяд от запад облачността ще се увеличава и вплътнява. Ще започнат слаби валежи от дъжд, които вечерта ще преминават в сняг и в Рило-Родопската област ще са временно интензивни. Ще бъде ветровито, с умерен и силен вятър от запад-северозапад. Дневните температури ще се повишат още малко и максималните ще са между 7° и 12°, в София - около 7°, в Пловдив - 12°.

Над планините облачността ще е значителна. Ще има валежи от сняг, предимно слаби, вечерта в Рило-Родопската област ще са временно интензивни. Ще бъде доста ветровито, със силен и бурен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 1°, на 2000 метра - около минус 7°.

По Черноморието облачността ще е променлива. Ще бъде ветровито, с умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 8°-9°. Температурата на морската вода е 6°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 41 мин. и залязва в 17 ч. и 39 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 58 мин. Луната в София залязва в 5 ч. и 49 мин. и изгрява в 14 ч. и 19 мин. Фаза на луната: три дни преди пълнолуние.

Атмосферното налягане е и ще се задържи близко до средното за февруари.