Днес облачността ще е променлива, на много места ще се разкъса и ще бъде слънчево време, прогнозираха от Meteo.bg. В сутрешните часове на отделни места, главно в планинските райони, все още ще има превалявания от сняг. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и западните райони на Горнотракийската низина временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 4° и 10°, в София около 4°, в Пловдив -  10°. Вечерта от северозапад ще започне бързо увеличение на облачността, ще завали предимно сняг, който през нощта ще обхване по-голямата част от страната.

В планините ще има променлива облачност. Главно в сутрешните часове ще има превалявания от сняг. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 1°, на 2000 метра - около минус 8°.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, намаляваща след обяд до слънчево време. Ще духа слаб и умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 7°-9°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 40 мин. и залязва в 17 ч. и 41 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 01 мин. Луната в София залязва в 6 ч. и 38 мин. и изгрява в 15 ч. и 15 мин. Фаза на луната: два дни преди пълнолуние.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще бъде малко по-високо от средното за февруари.