Драматичен театър-Пловдив получи 5 номинации за годишните награда „ИКАР 2023” за спектакъла си „Солунските съзаклятници”. Предизвика серозен интерес сред зрителите и билетите за нея свършват много бързо.

 

Призовете се дават от Съюза на артистите в България. Актьорът Антон Радичев ще получи наградата за изключителен принос към българския театър.

Номинация за най-добра режисура има Стайко Мурджев. За приза в същата категория се борят Йерней Лоренци за "Орфей" и Маргарита Младенова за спектакъла "О, щастливи дни".

Елена Кабасакалова и Маргита Гошева са номинирани за „ИКАР” за поддържаща женска роля. Никола Налбантов ще се бори за „Сценография”. „Солунските съзаклятници” са номинирани и за „Майсторско техническо осъществяване”.

 

В този раздел нашата трупа ще се бори с Народния театър „Иван Вазов” за „Нора” от Ибсен и плевенския театър „Иван Радоев” за „Антигона” от Жан Ануи.

Драматичният театър няма номинации само в категориите „Най-добра мъжка роля”, „Поддържаща мъжка роля”, „Авторска музика” и „Драматургичен текст”.

Наградите „ИКАР 2023” ще бъдат връчени на тържествена церемония в края на март.

Следващи дати за спектакъла:

7-ми февруари - Драматичен театър-Пловдив - Билети онлайн на tickets.dtp.bg, на касата на театъра и в Галерия 28.
22-ри февруари - Драматичен театър-Пловдив - Билети онлайн на tickets.dtp.bg, на касата на театъра и в Галерия 28.
7-ми март - Народен театър "Иван Вазов"-София - Билети онлайн на nationaltheatre.bg и на касата на театъра.