Жители на район "Южен" и фенове Ботев (Пловдив) поискаха оставката на местния кмет. Той отговаря и за строителството на стадион "Локомотив". Недодолните го обвиняват, че се занимава само с изграждането на спортния комплекс и не обръща внимание на проблемите на района.

Те опъняха транспарант "Язов, оставка!".
Ето какво написаха от Лудата Банда:

Добро утро, Южен! Добро утро, Пловдив!
Предвид динамиката и страстите покрай събитията свързани със спортните съоръжения в града фокусът от наболелите проблеми в Южен се измести! Районният ни кмет се изживява повече, като контрольор и надзор на изграждането на стадион "Локомотив", отколкото да изпълнява съвестно задълженията си спрямо жителите на Кичука, Остромила, Беломорски и Коматево!
Язов, кога ще бъде завършена ул. Даме Груев и стъпва ли ти крака там? Бурното и безразборно презастрояване нормално ли е според теб? Как и кога ще се разреши задълбочаващият се проблем с водоснабдяването? Сметоизвозването на добро ниво ли функционира? Връзка Модър-Царевец кога? Адекватно ли е едновременно да се затворят основни пътища и каква ти е оценката за причинените задръствания и ядове на жителите на поверения ти район? Отворен ли си за комуникация или работиш в неформален и неофициален стил -"Да, да, добре!" "Ще видим!"?
Язов, кмет или фен?!
Отговорите ги знаем, затова като твои работодатели, неприемащи целодневното ти висене на Лаута и неглижиране на проблемите в Южен те призоваваме да си вдигдаш партакешите посока задния двор на ВСИ! Там се вижда, че работиш присърце, Борецо за равнопоставеност!
Язов, Оставка!