Днес ще е предимно облачно и преди обяд на места в Западна България и планините ще превали слаб сняг, прогнозираха от Meteo.bg. Вятърът ще е до умерен от северозапад, след обяд – от север. Максималните температури ще са между 3° и 8°, в София около 3°, в Пловдив -  7°.

Над планините ще преобладава облачно време и на места, главно преди обяд, ще има слаби валежи от сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра - около минус 8°.

По Черноморието облачността ще е значителна, но валежи са малко вероятни. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, след обяд от север. Максималните температури ще са 5°-6°. Температурата на морската вода е 4°-6°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 29 мин. и залязва в 17 ч. и 53 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 23 мин. Луната в София залязва в 10 ч. и 24 мин. и изгрява в 00 ч. на 13.02.2023 г. Фаза на луната: един ден преди последна четвърт.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще продължи да се повишава.