Днес вятърът от северозапад, ще се усили и в Дунавската равнина, западните райони на Горнотракийската низина и по долината на Струма ще бъде умерен, прогнозираха от Meteo.bg. Ще бъде предимно слънчево на места с временни увеличения на облачността, главно над Северна България. Максималните температури ще бъдат между 6° и 11°, в София около 7°, в Пловдив - 12°.

Над планините ще преобладава слънчево време, по-значителна облачност ще има над Стара планина и там на отделни места е възможно да превали слаб сняг. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра - около минус 4°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 7°-9°. Температурата на морската вода е 5°-6°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 26 мин. и залязва в 17 ч. и 55 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 29 мин. Луната в София изгрява в 2 ч. и 5 мин. и залязва в 11 ч. и 24 мин. Фаза на луната: един ден след последна четвърт.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава, но ще остане по-високо от средното за месеца.