Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков ще посети инфраструктурни обекти в област Пловдив в петък, 17 февруари.
От 11:00 часа министър Шишков ще инспектира яз. „Тополово 2“ в м. „Кюмюрджу баир“, село Тополово, община Асеновград, където ще направи коментар на констатациите от видяното.
От 14:00 часа регионалният министър ще извърши оглед на път III-861 Югово –Лъки - област Смолян. Предвидено е изявление за медиите в района на административната граница между областите Пловдив и Смолян (координати на местоположението 41°43'53.9"N 24°47'16.0"E).
По-късно, около 16:00 часа, министър Шишков ще посети село Брестовица, община Родопи, във връзка с проблемите с водоснабдяването на населението. Предвидена е среща с кмета на населеното място.
По време на визитата министър Шишков ще бъде придружаван от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Шушков, председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Венцислав Ангелов, изпълнителния директор на „Български ВиК холдинг“ ЕАД Ирена Георгиева, областния управител на Пловдив Ангел Стоев и началника на Дирекцията за национален строителен контрол инж. Деляна Панайотова и др.