Какви са очакванията и предложенията на гражданите и гостите на Пловдив? Това пита екипът, който разработва Плана за устойчива градска мобилност. Анкетата цели събиране на информация относно транспортното поведение, очакванията и предложенията на гражданите и гостите на града във връзка с градската мобилност в Пловдив.

Отговорите на всички, включили се в анкетата, са анонимни и получените резултати ще бъдат разглеждани единствено в обобщен вариант и за целите на статистически анализ на всички получени данни. Вашите отговори са важни за подобряването на градската мобилност в Пловдив, включително обществения транспорт, организацията на движението и паркирането, интермодалността, както и състоянието на околната среда в града.

Припомняме, че Планът за устойчива градска мобилност трябва да гарантира транспортното обслужване на хората и бизнеса в общината, да зададе интелигентни, интермодални, достъпни и атрактивни транспортни решения и услуги за следващите 10 години.

Разработването на подобен план ще осигури възможност на Пловдив да кандидатства по европейски проекти за модернизация на обществения транспорт.

Крайният срок за попълване на анкетата е 15 март 2023 г.