Днес вятърът ще се усили и ще бъде умерен, в Северна България - временно силен от запад-северозапад, прогнозираха от Meteo.bg. Облачността ще е променлива, над североизточните райони - по-често значителна. Максималните температури ще бъдат между 15° и 20°, в София около 16°, в Пловдив - 20°,.

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна над Стара планина, но ще е почти без валежи. Там и северозападният вятър ще е силен, докато в масивите на юг ще е до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 3°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна по северното крайбрежие. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад, в северните райони ще е временно силен. Максималните температури ще са 15-17°, температурата на морската вода е 5-6°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 20 мин. и залязва в 18 ч. и 00 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 39 мин. Луната в София изгрява в 6 ч. и 29 мин. и залязва в 15 ч. и 31 мин. Фаза на луната: два дни преди новолуние.


Атмосферното налягане ще се понижава и вечерта ще се доближи до средното за месеца.