Феновете на "Ботев" (Пловдив) и строителят на клубния стадион Илиян Филипов са на път да се скарат отново. Това стана след днешното обръщение на "жълто-черните" привърженици към бизнесмена.

Чрез него те го призоваха да спре със заплахите и да отстрани нередностите по Колежа. Повод за реакцията на футболните запалянковци е заканата  Филипов да даде на съд председателя на УС на Сдружение ПФК "Ботев" Борис Гиздаков за думите, че на обекта се строи некачествено.

Ето декларацията на "бултрасите":

"През последните години активно участваме в процесите около строежа на нашия стадион - Колежа. Въпреки желанието и усилията ни това, което наблюдаваме, е видимо некачествено изпълнение на видове СМР, констатирано многократно от медии, фенове, строителни специалисти, както и от кмета на Община Пловдив Здравко Димитров и зам.-кмета по строителство Пламен Райчев при обиколката им на строежа на стадиона с група фенове на 15.01.2023 г.

След нея градоначалникът заяви:

„Заедно с феновете на „Ботев“ инспектирахме строителството на Колежа и установихме нередности, които заявихме към строителя. Убеден съм, че ще се реагира незабавно по нашия сигнал“.

Заснетият снимков материал и изявленията на кмета след тази среща убедително доказват направените констатации на срещата с феновете, общински съветници, депутат, граждани и на пресконференцията на 22.01.2023 г.

Г-н Филипов, на срещата присъствахте и Вие и пред около 200 души в залата обещахте за своя сметка да поправите некачествените СМР, но на 17.02.2023 г. видяхме интервюто Ви, в което отправяте закани към председателя на УС на Сдружение ПФК Ботев.

Г-н Филипов, напълно споделяме казаното от Борис Гиздаков, защото това е и нашето мнение. Спрете със заплахите и изпълнете качествено строителството, за чието финансиране ние, феновете, имаме огромен принос!

В този смисъл бихме Ви задали и няколко от многото въпроси, които подбуждат Вашето интервю:

- Защо, ако няма некачествено строителство, Вие неколкократно заявихте, че „сме спрели подизпълнителя, пуснали сме писма да си отстранят дефектите и едва тогава ще бъде актувано“?

- Защо, ако няма некачествено строителство, не заведете дело още сега, а ще чакате получаването на Акт 16? Трябва Ви време ли, за да отстраните некачествените СМР?

- Ще заведете ли дело и срещу кмета г-н Здравко Димитров, който публично заяви, че в деня на направата на снимките е констатирал нередности, които е заявил към Вас?

- Ще заведете ли дело и срещу bTV, която преди нас първа показа в няколко репортажа грубото погазване на технологичните изисквания при строителството на стадиона?

Уважаеми ботевисти, прави впечатление и обещанието на г-н Филипов любимият ни клуб да играе с Левски тази пролет на Колежа.

Г-н Филипов, ние най-много бързаме да се върнем на Колежа, но напомняме, че за да се случи това, ще се измине пътят, посочен в решение 13 на Общински съвет - Пловдив.

По-рано на 17.02. атака имаше към друг наш съмишленик и член на Сдружение ПФК Ботев – г-н Рашко Стоянов. Защитихме го с думи, ако трябва, ще последват и дела. Сега правим същото. И предупреждаваме всички, че приемаме атаките срещу всеки един от нас в битката ни за Колежа като атака срещу всички нас.

Всеки, милеещ за жълто-черния дом, е допринесъл в битката през последните години и няма да оставим нито един да бъде прегазен заради тази битка. Битка за храма на Ботевизма, битка без корист, битка за чест.

Сдружение ПФК Ботев
Клуб на привържениците на Ботев Пловдив
БУЛТРАС.

"Никого не съм заплашвал. Съдебните власти определят кой казва истината и кой не. Имам пълното право да заведа съдебно дело и ще го направя", заяви Илиян Филипов.

Той добави, че няма да се поддаде на натиска на група хора.

"Не смятам да променям решението си. Не може да ми определят срещу кого да заведа съдебни дела", завърши Илиян Филипов.