Сълзи в очите, вълнение и умиление предизвикаха у възрастните хора децата от 4 „б“ клас на ОУ „Душо Хаджидеков“ с класен ръководител г-жа Стоянка Каръкова. Повод за срещата бе 150-годишнината от гибелта на Васил Левски, а любезни домакини на събитието бяха Клуб на пенсионера в район Източен и Народно читалище „П.Р.Славейков – 1908“.

Децата бяха подготвили цяла програма с рецитал, песни и викторина, вдъхновени от образа на Апостола на свободата. Табла с проекти за Левски, изготвени от учениците, украсиха залата на клуба. С много вълнение децата споделиха какво знаят за Васил Левски и описаха образа му така, както го виждат и усещат.

Възрастните хора изпратиха децата с много аплодисменти и ставайки на крака, като споделиха че  имат в сърцата си истинска надежда за бъдещето на страната ни.

Програмата продължи с разглеждане на книгата на Неда Антонова „Първият след Бога“- роман за Васил Левски, нов и необикновен прочит на неговата участ на жертва и саможертва.

Румяна Шопова, председател на пловдивския филиал на Съюза на независимите български писатели, член на Настоятелството на читалище „П.Р.Славейков – 1908“, сподели своите размисли за книгата, намерила своето достойно място в българската литература. В обсъждането се включиха активно членове на клуба, като срещата прерастна в интересна и увлекателна беседа.