На хубавия български празник Баба Марта в галерия "Аспект" откриваме живописната изложба на Калина Атанасова Тя е добре позната и обичана пловдивска художничка. Въпреки многото реализирани експозиции в родния Пловдив, тя за пръв път гостува в галерия "Аспект" със самостоятелна изява, за която се готви през последната година и всички 23 платна са създадени специално за пространството на галерията. 

Картините в настоящата изложба Калина Атанасова обединява под мотото „Моят свят“, препратка към характерните за нейното творчество теми и сюжети, а те са трайно насочени в една посока – любимия ѝ Пловдив с неговия Стар град, Главната улица, живописния Капан. Върху платната тя разказва най-новите си приказки за Пловдив с усмивка, но и с малко носталгия, с много цвят и деликатна гротеска. В експозицията са включени и няколко пейзажа от Родопите, друга любима нейна тема - драматични, емоционални, колоритни и винаги хармонични. Светът на Калина Атанасова е светъл и разнолик, в него битуват къщи и персонажи от отминали времена, когато животът се е движел с различен ритъм, хората са имали достатъчно време и общуването е било някак си по-истинско. И всичко това е пренесено върху платното с фин рисунък и елегантен колорит, със задълбочен усет към детайла и живописно майсторство.  

Изложбата се открива на 1 март в 18.00 часа и ще продължи до 21 март. Нека всеки, който иска да се потопи в живописния свят на Калина Атанасова, да заповяда в галерия Аспект, а защо не, и да отнесе частица от него в дома си.  

Калина Атанасова е родена през 1941 г. в Пловдив, където живее. Работи в областта на живописта. Член на Съюза на българските художници. Има над 20 самостоятелни изложби в страната. Участвала е в регионални, национални и международни изложби в България, Япония, Полша, Канада, Турция, Великобритания, Франция. Редовен участник в Международното биенале на сатиричната живопис в Габрово. Нейни картини се намират в много частни колекции в България и по света.