Днес ще бъде предимно слънчево, с по-значителни увеличения на облачността над Североизточна България, но съществени валежи не се очакват, прогнозираха от Meteo.bg. Ще духа слаб до умерен север-северозападен, в източните райони - североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 15° и 20°, в крайните североизточни райони около 12°; в София - около 16°, в Пловдив -  20°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще отслабне, но по високите и открити части ще е силен от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра - около 3°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с по-значителни увеличения на облачността над северното крайбрежие, но без съществени валежи. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури: 10°-15°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала с тенденция на усилване.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 15 мин. и залязва в 18 ч. и 06 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 50 мин. Луната в София изгрява в 8 ч. и 36 мин. и залязва в 20 ч. и 54 мин. Фаза на луната: два дни след новолуние.

Атмосферното налягане е и ще се задържи близко до средното за месеца.