Изграждането на стадион "Христо Ботев" може да спре заради проблеми с документите.  За това информира строителят Илиян Филипов. Той добави, че ако днес не получи от общината възлагателно писмо за дейностите, които извършва още довечера ще ги спре окончателно и ще изтегли техниката и хората си от спортния комплекс.

  "Без такъв документ не мога да продължи дейността си.  Още от миналата седмица настоява да му бъде издаден, но от администрацията няма отговор", каза Филипов. Кметът на Пловдив Здравко Димитров пък не си вдига телефона.

"Сега провеждаме оперативка в моята фирма с експерти и ръководителя на проекта от страна на община Пловдив инж. Атанас Чилингиров. Надявам се да решим проблемите", добави Илиян Филипов. Иначе и днес продължава усиленото строителство на спортния комплекс с намерението в края на април на него да се играят мачове от българското първенство. Заради скандалите около изграждането на Колежа на 4 февруари лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставките на Здравко Димитров и неговия заместник Пламен Райчев, но те не ги подадоха  и останаха на постовоте си.