Не исках да си тръгвам, обяви пред феновете на Ботев (Пловдив) разплаканият Тодор Неделев. Той се срещна с тях на базата в Коматево след трансфера му в Лудогорец  Халфът поясни, че е продаден за обидно малко пари- едва 150 000 евро.

"Говорих със собственика Антон Зингаревич. Той ми предложи три варианта. Да остана в отбора до лятото, да преговаряме за нов договор или да отида в Лудогорец", каза Неделев. Той попитал път пъти шефа искат ли го в тима. Но не получил категоричен отговор. Мениджърът на футболиста Иван Чворович поясни, че е запитал доверения човек на собственика Азрудин Валентич дали е съгласен футболиста да бъде продаден на шампионите. Той му дал утвърдителен отговор. След това били проведени преговорите с играча.

 Изпълнителният директор на "канарчетата" Герман Чистяков потвърди, че Неделев е продаден само за 150 000 евро.

Феновете изпратиха с аплодисменти  Тодор Неделев и скандираха името му

 От управата на "жълто-черния" клуб  излязоха със специално изявление, в което се казва:

Тодор Неделев е абсолютна легенда на "Ботев", чийто принос към нашия отбор не може да се оцени с думи.

Ние се отнасяме с голямо уважение към Тошко и в ситуация, когато той получи предложение да премине в клуб, който играе в европейските турнири, не можахме да му откажем и решихме да се съобразим с него.

Разбираме, че Неделев заслужава да играе на най-високо ниво и не можем да го задържим в ситуация, в която получи толкова добра оферта.

От сърце желаем на Тошко здраве, късмет и успехи в новия отбор.

Фланелката с номер 8 ще бъде извадена от употреба и ще те чака, Тоше!

Вратите на Ботев остават винаги отворени за теб, Тошко!