Продължава с почистването на нерегламентираните замърсявания на територията на община Асеновград. Разчиства се местност, превърнала се в незаконно сметище, в непосредствена близост до с. Боянци. Със специализирана техника премахват натрупаните отпадъци, които след това се извозват до общинското депо.

Заселен е контролът по установяване на нарушители. Само за няколко часа от вчерашния ден са заловени двама души, опитали се да изхвърлят отпадъци на нерегламентирани за целта места – на ул. „Миньор“ в Асеновград. Съставени им са актове и съответно ще им бъдат наложени глоби. Честите регулярни проверки на служители от отдел "Екология и околна среда", съвместно с РУ - Асеновград, ще продължават и занапред.

Припомняме, че във връзка с борбата срещу образуването на незаконни сметища и замърсяване на околната среда, администрацията на Асеновград предостави видеокамери на кметствата във всички населени места в общината. Целта е устройствата да бъдат монтирани на ключови зони. Ангажимент на кметовете и кметските наместници е да следят за нарушители и да сигнализират. Освен това, община Асеновград е създала и площадка за безплатно депониране на строителни и едрогабаритни отпадъци, разположена при общинското депо.