Пъстро тържество сътвориха децата от ДЯ „Палечка“ в район „Северен“ по случай 8-ми март-вълшебния празник на мама.Те изпълниха песните: „Цветя за мама”, Празник има мама“, „Мартенички бели и червени”, „Песен за мама“  и „Песен за семейството”. Представиха танците „Врабчо весело запява” и „Танц на калинките”.

Последва куклен етюд, в който  момиченцето Бети реши да подари на своята майка хубав дар- Слънцето, Луната и Звездите.

Малчуганите поздравиха гости и родители със своите стихчета.

С още един куклен етюд бе дадено началото на Монтесорско занимание. Главни герои в него бяха коте, бяло и червено кълбенце. Кълбетата обясниха на котето, че не са за игра, а от тях децата ще направят мартенички.Малчуганите седнаха в кръг и започнаха да творят със старание и сръчност.

„Няма нищо по-радостно от думите  „Честит празник, мамо!“. От изключително важно значение е споделянето- на тревогите, на радостите и постиженията на нашите деца.Радвам се, когато радост грее в очите Ви, гордост има в душите Ви от това, че сте отгледали и възпитали добри деца, защото всичките са удивително различни и прекрасни, уникални и неповторими!“, обърна се към всички майки директорът на ДЯ „Палечка“ Павлина Димова.

„На всички деца, които с толкова любов и желание пяха, танцуваха и изработиха мартеници за своите майки, пожелавам да са здрави и все така любознателни.Адмирации за всички дами от медицинския персонал на детското заведение и техния директор, които ежедневно полагат грижи и внимание към децата, за да ги учат да уважават прекрасни празници като този-Деня на жената и майката“, каза кметът на „Северен“ Стоян Алексиев, който беше гост на тържеството.

В края на този чуден и вълнуващ празник всяко дете подари балон във формата на сърце на своята майка, защото „всяка майка е най-добрата“.