В рамките на няколко дни началникът на УНГ отделението в „УМБАЛ-Пловдив“ д-р Асен Асенов демонстрира прилагането на иновативните си хирургични техники на известния пластичен хирург д-р Рушапол Сават, практикуващ в Института по пластична хирургия в Пукет (PPSI)  и на УНГ специалиста д-р Сомнгеон Сувин основател на „ Dr.Gorn Aesthetique“, една от най- добрите частни болници в Банкок.
Двамата гостуващи лекари бяха впечатлени от презентациите на д-р Асен Асенов, представящи неговите изключителни оперативни методи на международни научни прояви. За поредна година д-р Асен Асенов бе официален лектор на Световния медицински симпозиум „Pinokio Symposium Medical“ в Корея и на конгреса на УНГ специалисти „PRESERVATION RHINOPLASTY” WORLD, проведен в Ница, Франция. Методите на д-р Асен Асенов събират възхищението на негови колеги от цял свят.
Д-р Сават и д-р Сувин присъстваха на множество процедури, манипулации, операции и сложни реконструктивни риносептопластики в „УМБАЛ-Пловдив“. Д-р Асен Асенов демонстрира своите техники на пациенти с тежки травми и усложнения. Двамата доктори останаха изумени от прецизния подход по време на интервенциите и от бързия положителен резултат. Пациентите са с възстановено дишане и с нова прекрасна визия.
 От скоро УНГ отделението в „УМБАЛ-Пловдив“ може да се похвали и с ултразвуков хирургически нож „PIEZO”, с който моделирането на носната пирамида е още по- безкръвно и прецизно.
 Д-р Асен Асенов споделя, че има запитвания за обмяна на опит от много колеги и че в следващите месеци очаква в пловдивската болница да гостуват специалисти от Гърция, Индонезия, Турция и други страни.