Комисията, ръководена от зам.-кмета на Пловдив Величко Родопски ще вземе решение във вторник  дали да препоръча на градоначалника Здравко Димитров да издаде възлагателното писмо за усвояването на заветните 5,3 милиона лева от ПИМК, за да продължи строежът  на стадион "Христо Ботев". 

Това решиха нейните членове  на днешното си заседание. Те се мотивириха, че им е нужно време да се запознаят с документите за изграждането на Колежа.

"Най-лесно е  създавеш проблем, като оразуваш комисия. Аз продължавам дейностите  на Колежа. Дано най-сетнe общинарите и членовете на тази комисия вземат правилното решение", гневно коментира строителят на спортния обект Илиян Филипов. Миналата седмица той оттегли работници и техника от стадиона, а след това ги върна с обяснението, че е ботевист. Фенове му отвърнаха, че го прави, за да прибере печалбата и да избегне проверките какво е свършил.

"Не са открити финансови нарушения, има само отделни пропуски в реализацията", обясни по време на заседанието на комисията ръководителят на проекта Атанас Чилингиров. Това е станало ясно след проверката на Агенцията за държавна финансова инспекция.