Днес вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, към края на деня и в югоизточните райони от страната, прогнозираха от Meteo.bg. Ще бъде умерен, в Дунавската равнина, а през нощта и в Североизточна България - силен и с него ще нахлува студен въздух. Ще бъде предимно облачно, на много места с валежи от дъжд, главно в югоизточните райони и с гръмотевици. Вечерта облачността от северозапад ще започне да се разкъсва и намалява. Към 14 часа температурите ще бъдат от 12°-13° в Северозападна България и Софийско до 20° в Горнотракийската низина. В Пловдив денят започна със слънчево време, очаква се заоблачаване, максималната температура ще стигне 19°.

В планините ще духа умерен и силен западен, след обяд северозападен вятър, с който ще нахлува студен въздух. Ще бъде облачно с валежи от дъжд, над 1800-2000 метра от сняг, но след обяд с понижението на температурите границата между дъжд и сняг ще се понижава. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 2°.

По Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд, по-значителни по южното крайбрежие, където е възможно да прегърми. Ще духа умерен, по Южното Черноморие - временно силен вятър от юг-югозапад. Към края на деня вятърът ще се ориентира от запад, през нощта - от северозапад, по северното крайбрежие ще е силен, и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца, но след обяд ще започне да се повишава.