Трима младежи са били задържани при спецакция по линия „наркотици“ в квартал „Капана“. Поредната операция за предотвратяване на незаконното разпространение на дрога в нощните заведения е проведена от екипи на отдел „Криминална полиция“, Четвърто РУ и сектор „Специализирани полицейски сили“. В петък срещу събота, пред един от баровете, с различни наркотични вещества са засечени две 18-годишни момчета и момиче на 16 години. Общо са иззети над 36 грама марихуана и известни количества екстази, амфетамин и кокаин.  Срещу тримата са образувани бързи производства.

В събота срещу неделя, при подобни полицейски действия, с пакетчета кокаин са хванати двама клиенти на дискотека в район „Северен“. Същевременно акцията на служителите от Трето РУ и сектор „Специализирани полицейски сили“ е била фокусирана и върху присъствието на непълнолетни посетители и спазването на забраната да им се продават алкохол и тютюневи изделия, както и други вредни за здравето вещества.

На родителите на две тийнейджърки, които са били в заведението без пълнолетен придружител, са съставени актове по Закона за закрила на детето. Иззети са 552 флакона за пълнене на балони, чието съдържание се предполага, че е райски газ. Установен е мъж, предоставил на 7 момичета подобни флакони, за което е взето административно отношение съгласно Закона за здравето.

В рамките на пътния контрол в района на дискотеката униформените са спрели 240 автомобила, проверили са 272 лица. 190 са актовете и фишовете, съставени за констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата. Задържан е бил водач под въздействие на наркотици.