Марица ще е домакин на традиционния мемориален турнир Николай Диманов
 

Марица (Пловдив) ще бъде домакин на традиционния мемориален турнир Николай Диманов. Турнирът ще се проведе за четвърти път от 2018-а година насам. Тази година мемориалът ще се проведе на 1 април в две зали – зала "Лаута" и залата по волейбол  спортно училище "Васил Левски".

Големият пловдивски волейболен треньор Николай Диманов ни напусна през 2016-а година. Ръководството на Марица реши да почете паметта на треньора с традиционен турнир, който се провежда всяка година. Първите издания бяха през 2018-а и 2019-а години. Заради коронавируса турнирът не се проведе през 2020-а и 2021-а години, а през миналата година 2022-а година турнирът се завърна.

Обичаният от всички Кольо Диманов загуби битката с рака на 21 октомври 2016 година, след като бе спечелил много битки на волейболното игрище. Той беше всепризнат капацитет във волейболната игра, особено при подрастващите, а като старши-треньор на девическия национален отбор изведе България и на две световни първенства. Като селекционер във волейболен клуб Марица той имаше съществен принос за възхода на жълто-синята школа в последните години и бе незаменима част от успеха на пловдивчанки.

Турнирът ще е за деца родени 2009-2010 и 2011. За втора поредна година надпреварата ще се играе в две зали по едно и също време.

Родените през 2009-2010 ще играят в зала Волейбол на Спортно училище Васил Левски, а родените през 2011-а година ще играят в зала Лаута.

Марица ще участва с два отбора в турнира, в който ще вземат още участие и Казанлък Волей (Казанлък), Левски (София), Миньор (Перник) и Тополово (Тополово).