Като специален гост кметът на район „Източен“  Иван Стоянов, откри регионалното състезание „Най-добър млад водач на МПС“ и „Най-добър монтьор“, което се провежда в ПГТСТ“Г.Делчев“ Той поздрави директора на гимназията Бойка Борисова за отличната организация и домакинството на това престижно състезание и пожела успех на всички участници от други професионални гимназии от различни  градове в региона. Много ми се иска и аз да съм участник, макар отдавна съм излязъл от вашата възрастова категория, но пък притежавам умения и свидетелства за всички категории  МПС- обърна се той към участниците. Нека най-добрите победят и има спортсменство в надпреварата, заключи той.
Към участниците се обърна с приветствие и инж. Янко Харизанов- представител на Интеркарс, които подпомагат състезанието с тестове на техните платформи
Директорът на училището запозна участниците с програмата за двата състезателни дни и инструкциите за безопасност. Още  първият етап  на съревнованието започна оспорвано, като учениците  стартираха  решаване на  тестове в реална електронна среда и за определено време.
Награждаването на победителите ще бъде в петък от 14 часа.