За 15 поредна година Община Пловдив започва да набира кандидатури за спечелване на приза най-добър млад предприемач за 2023 г. Това е единственият по рода си конкурс в България, подкрепящ младите хора с бизнес идеи.

Зам.-кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков даде днес начало на надпреварата като я представи пред аудитория, пълна със студенти от икономически специалности в ПУ "Паисий Хилендарски". Той презентира условията на инициативата и насърчи студентите да участват със свой бизнес план за спечелване на някоя от четирите награди в размер на 10 хил., 7 хил. и две по 3 хил. лв. "Община Пловдив вярва в младите хора и иска да насърчи повече от тях да се престрашат да работят за своите идеи, да преследват мечтите си", заяви Георги Титюков. Зам.-кметът разказа какви са били печелившите проекти в предишните издания на конкурса, за да вдъхнови студентите да се включат.

Право на участие имат български граждани от 18 до 35 годишна възраст с постоянен или настоящ адрес на територията на гр. Пловдив. Документи за кандидатстване могат да се подават в деловодството на Община Пловдив до 28.04.2023 г.,