Кандидат-студентите, които се явиха днес на първия предварителен приемен изпит по математика в Университета по хранителни технологии, се представиха отлично. От комисията им поставиха общо 10 отлични оценки, от които 3 пълни шестици. По химия и опазване на околната среда отличните оценки са 4.
Всички заявили желание се явиха на изпитите. Точно в 9 ч. тази сутрин започна изпитът по математика, а от 11 ч. - по химия и опазване на околната среда. И двата бяха проведени в рамките на 60 минути, в които кандидатите отговориха по на 25 въпроса. Резултатите бяха обявени веднага след изтичане на времето. Задачите по математика изискваха логическо мислене и съобразяване, а не толкова тежки изчисления, коментираха изпитващите.
Следващите кандидатстудентски изпити ще се проведат след Държавните зрелостни изпити в училищата. Вторият предварителен е на 3 юни 2023 г., заявления за явяване се подават от 30 май до 2 юни.
Редовният изпит е на 1 юли 2023 г., документи за кандидатстване се подават от 13 до 30 юни 2023 г. на място в университета, в оторизираните бюра в страната или online.
Първото класиране ще бъде обявено на 4 юли 2023 г.
Всички успешно положили предварителните изпити в УХТ трябва да подадат своите документи и да посочат желаните специалности, за които искат да бъдат класирани в сроковете на кандидатстване, припомниха от ректората.
Още информация за реда и условията на приема в УХТ на: https://uft-plovdiv.bg/bakalavri.