Днес над Западна и Централна България ще бъде слънчево, прогнозираха от Meteo.bg. Над източните райони ще има разкъсана облачност, на места временно значителна, но към края на деня ще намалее до предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 11° и 16°, в София - около 15°, в Пловдив - 16°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра - около 2°.

Над Черноморието ще има значителна облачност, която по-късно след обяд ще намалее до слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 9° и 12°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 33 мин. и залязва в 18 ч. и 36 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 02 мин. Луната в София изгрява в 5 ч. и 42 мин. и залязва в 15 ч. и 48 мин. Фаза на луната: два дни преди новолуние.

Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за месеца. През деня слабо ще се понижи и ще доближи средното.