Випуск 2022 на Факултета по математика и информатика на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ получи дипломите си за завършено висше образование. Промоцията се състоя в Спортната зала на висшето училище, съобщиха от факултета.

Церемонията бе открита с тържествено посрещане на знамето на ПУ „Паисий Хилендарски“, внесено в залата от трима от отличниците на випуска. В приветственото си слово деканът на ФМИ проф. д-р Ангел Голев поздрави абсолвентите за успешното им завършване.

Гости на церемонията бяха Костадин Димитров - кмет на район Тракия и възпитаник на факултета, който поздрави абсолвентите и връчи дипломите на отличниците - бакалаври, проф. д-р Асен Рахнев - председател на Общото събрание на ПУ, зам.-ректорите на висшето училище доц. д-р Надя Чернева и проф. д-р Антон Илиев, спонсори и представители на бизнеса, с които ФМИ работи успешно. 

Над 500-те абсолвенти на факултета бяха поздравени и от промоутърите на бакалавърските и магистърски програми - проф. д-р Асен Рахнев и проф. д-р Коста Гъров. От името на ректора на ПУ „Паисий Хилендарски“ проф. д-р Румен Младенов, студентите приветства доц. д-р Надя Чернева, която призова завършващите да останат в страната, защото България има нужда от тях и те имат нужда от нея.

Церемонията продължи със слово на Виктория Кунчева - бакалавър от специалност „Математика, информатика и информационни технологии“, пълен отличник и първенец на випуска. Тя пожела на колегите си да бъдат борбени, смели и търсещи, и да застават на място, което е чудесно, а не на място, което е удобно.

Галилеевата клетва бе прочетена от Даниела Цветкова - първенец и отличник от бакалавърската специалност „Математика, информатика и информационни технологии“.

Във випуск 2022 на ФМИ се дипломират 49 първенци, от които 25 са пълни отличници. Те получиха своите дипломи от официалните гости на церемонията.