Ботев и "Локомотив"  завършиха 1:1 в пловдивското дерби от 24-ия кръг на Първа лига, играно пред 3000 зрители на стадиона в Коматево. В първите минути на срещата футболистите от двата тима се дебнеха и играеха предпазливо, без да създадат опасни положения пред вратите.

В 19-ата минута Уме Емануел от "жълто-черните" центрира опасно към Антоан Бароан, но вратарят на "смърфовете" Динко Хоркаш се намеси решително и изби топката. Седем минути по-късно Димитър Илиев намери Матеус Силва, който обаче от удобна позиция прати коженото кълбо в аут. В 30-ата минута Николай Минков стреля, но стражът съперника улови топката.

В 33-ата минута вратарят на домакините Георги Аргилашки, изпусна топката след центриране в наказателното поле. Последва сблъсък с Димитър Илиев. Капитанът на „смърфовете“ падна на земята. Локомотивци поискаха дузпа, на реферът даде сигнал играта да продължи. Виктор Генев улучи падналия Димитър Илиев при опита си да изчисти топката, тя стигна до Ерик Сорга, който обаче от точката на дузпата стреля неточно. Три минути по-късно след грешка в защитата на "канарчетата" Джовани Маркес стреля, Георги Аргилашки изби, последва добавка на Димитър Илиев, но вратарят хвана топката. Две минути преди почивката след разбъркване в наказателното поле на локомотивци Уме Емануел стреля, но Динко Хоркаш изби в ъглов удар.

Съперниците започнаха и второто полувреме предпазливо.

В 57-ата минута Матеус да Силва изскочи на опасна позиция, а Точукву Ннади го застигна. Локомотивци претендираха, че техния футболист е фаулиран, но Валентин Железов прецени, че състезателят на Ботев е играл чисто. Пет минути по-късно Антоан Бароан стреля фалцово, но Динко Хоркаш улови топката. В 65-ата минута Ерик Сорга отправи опасен удар с глава, но топката излезе в аут. Домакините поведоха в резултата с гол на Антоан Бароан в 80-ата минута, който излезе на удобна позиция, финтира Динко Хоркаш и се разписа за 1:0. Три минути по-късно "черно-белите" изравниха. Димитър Илиев подаде на Георги Каракашев, който центира, а Джаспър ван Хертъм при опита си да изчисти коженото кълбо си заби автогол за 1:1.

В 90-ата минута Абдулайе Траоре от домакините  нахлу в  наказателното поле и падна в близост след съприкосновение с Милош Петрович. Съдията Валентин Железов беше категоричен, че няма основания за дузпа въпреки претенциите на "жълто-черните".