Най-новият филм на легендата на немското кино Фолкер Шльондорф „Повелителят на горите“ предстои в програмата на LUCKY Дом на киното на 21 март, вторник, от 18:30 часа. Документалният филм ни пренася в Африка, където се срещаме с Тони Ринаудо. Той е открил начин да отглежда дървета в най-безплодните райони, като в продължение на десетилетия активира все още живите пънове и корени на дърветата като „подземна гора“ и по този начин осигурява препитанието на хиляди земеделски стопани.

В сряда предстоят две интересни заглавия. На 22 март от 18:30 може да гледаме анимацията „Титина“. Филмът е разказ за италианския инженер Умберто Нобиле и пътешественика Амундсен, който поръчва дирижабъл, с който да стигне до Северния полюс. Историята е преразказана през погледа на кучето на Нобиле – Титина, което също участва в експедицията.

В късния филм „Ездачи“ в сряда от 20:30 ще се потопим в атмосферата на късните 90-те години в Словения. Двама приятели от малко село модифицират моторите си и тръгват на пътешествие. По пътя през Словения и Хърватия – две държави, които наскоро са се отделили от Югославия – ги придружават млада жена беглец с мистериозно минало и стар мотоциклетист, който е обиколил света в търсене на свобода, но все още не я е намерил.

„София филм фест в Пловдив“ е част от Културния календар и се провежда с подкрепата на Община Пловдив. Фестивалът ще се проведе между 17 март и 2 април. Билетите са на цена от 9 лева и 8 лева намалени за учащи и студенти. Карта за 6 прожекции е 48 лева. Пълната програма и билетите очаквайте от петък на kinolucky.com и на касите на LUCKY Дом на киното.