Марица загуби с 1:3 от Берое в контрола, играна в Стара Загора
Треньорският щаб на "жълто-сините" даде почивка на капитана Валери Домовчийски, Мартин Газиев и вратаря Илия Николов. Йордан Пейчинов и Георги Иванов са с контузии и също не взеха участие, Милен Танчев също пропусна двубоя по медицински причини. Четирима юноши бяха включени в групата за мача, като всички те взеха участие и се представиха добре. В контролата играха и всички състезатели от групата за мача.
Марица показа добра игра, въпреки промените в състава и в голяма част от двубоя тимът бе равностоен противник.
В 13-та минута домакините поведоха с 1:0 след корнер и засичане с глава ма Мара.  Радослав Апостолов фаулира Симеон Мечев в 32-ата минута, след което се стигна до спречкване между двамата. Съдията показа директен червен картон на Мечев, а футболистът на гостите получи жълт картон от рефера. Георги Динков се появи в игра на мястото на изгонения Мечев.

В 36-та минута “жълто-сините” изравниха. Симеон Вешев изведе Радослав Апостолов, който центрира и Георги Трифонов с глава се разписа за 1:1. При този резултат завърши първата част.
През втората част бяха извършени много промени. Домакините реализираха два гола в 53-та и 60-та минути. Първо Трибуле направи 2:1 след грешка при изнасянето на топката, а седем минути по-късно Йорданов с хубав удар от дистанция, точно под сглобката на гредите, покачи на 3:1. До края на двубоя друг гол не бе отбелязан и резултатът се запази.
Следващият официален двубой на "Марица" е на 31 март, петък, от 15:30 часа,  когато пловдивчани гостуват на "Лудогорец" II в Разград.