Емоционалната интелигентност е темата на предстоящото събитие от цикъла лекции на успешни предприемачи на платформата Start-up Academy - Сезон 2. То ще се проведе на 28 март 2023 г., вторник, от 17:30 часа в 7-а аудитория на Ректората на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Гост-лектори ще бъдат Васил Чакърдъков и Емил Цветков, съобщиха от Офиса за технологичен трансфер на висшето училище.

Противно на очакванията, хората не са рационални същества. Повечето от решенията, които всички ние взимаме не само в личния си живот, но дори и в работен контекст, са продиктувани от емоциите и емоционалните ни състояния. В основата на продуктивната работна среда, добрите взаимоотношения във фирмата и ангажираността на служителите, стоят уменията и личностните характеристики на хората, които се обобщават в понятието "емоционална интелигентност".

Васил Чакърдъков и Емил Цветков са регионални директори на американска компания на над 150 години, която е специализирана в това да помага на студенти да постигат целите в живота си. Те ще разкрият защо и как да повишим емоционалната си интелигентност, за да бъдем по-добри мениджъри и лидери в бъдеще. Ще споделят и за възможностите за стаж в САЩ.

Start-up Academy е платформа към Офиса за технологичен трансфер на ПУ „Паисий Хилендарски“, която цели да подпомага предприемачи при стартиране на техния бизнес проект. След успеха на „Най-добър старт-ъп проект на ПУ“ през 2022 г., организаторите стартират второ издание на конкурса през 2023 г., с което дават възможност на преподаватели, студенти и докторанти от университета да представят своята иновативна идея и да разработят старт-ъп проект, като по този начин получат признание и печелят от своите разработки. Програмата на форума включва разнообразни мероприятия, насочени към възможностите за създаване на предприемаческа култура и умения сред студенти и преподаватели. 

Планираните събития на Сезон 2 на Start-up Academy в ПУ „Паисий Хилендарски“ ще продължат до 5 ноември 2023 г. Конкурсът се провежда под патронажа на Ректора на висшето училище проф. д-р Румен Младенов.