Бомбена заплаха е отправена тази сутрин към  ОУ "Димитър Димов" в Пловдив  Анонимният глас съобщил, че в учебното заведение е поставено взривно устройство. Учениците  са били евакуирани, съобщи шефката на просветния инспекторат Антоанета Пакова.

Полицията е разбрала, че  автори на обаждането са две шестокласнички от училището. "Просто решили, че не искат да учат и подали сигнала", обясни директорката Спаска Кожухарова. Тя каза, че двете момичета ще бъдат наказани, като санкцията ще бъде определена от педагогическия съвет.

Самите ученици приели спокойно новината и казали на учителите си, че това е фалшив сигнал. Полицаи са извършили проверка с обучено куче и след като не установили наличие на взривно устройство, децата се върнали в клас.

Това е петото учебно заведение в Пловдив, жертва на анонимен тероризъм. Миналата седмица заплахи получиха СУ "Паисий Хилендарски", професионалната гимназия по транспорт "Гоце Делчев", ОУ "Елин Пелин", СУ "Св. Патриарх Евтимий", което принуди кметът Здравко Димитров да обяви 31 март за неучебен ден. По този начин бяха пресечени заплахите в навечерието на извънредните парламентарни избори. Именно в учебните завадения се гласува и беше предотвратено създаването на напрежение с нови заплахи.

Пловдивската полиция успя да  залови трима автори на заплахите. Това са 23–годишен автор на заплахите и двама 9–класници.