Съдии, съдебни служители и гости се събраха в зала „Съединение“ на Регионалния исторически музей в Пловдив на събитие от юбилейната програма на Апелативен съд - Пловдив, посветено на честването на 25-годишнината от възстановяване на дейността му.
    Председателят на Апелативен съд – Пловдив Магдалина Иванова  приветства с добре дошли гостите и разказа за сътрудничеството между съда и гимназията, което датира от 2019 година, а от 2020 има сключено и споразумение  за това.
    Директорът на СУ „Пейо К. Яворов“ – Чирпан Трифон Йорданов благодари за успешната съвместна работа между двете институции и връчи поздравителен адрес на г-жа Иванова.
    Директорът на Регионалния исторически музей Стоян Иванов разказа любопитни моменти от историята на сградата, построена за Областно събрание на някогашната Източна Румелия, в която не е било проведено нито едно парламентарно заседание.
    Младите таланти от Театрално студио при СУ „Пейо К. Яворов“ -. Чирпан изиграха блестящо представлението „Тренът“ и заслужиха бурни аплодисменти от публиката. Постановката е посветена на 145 години от рождението на гениалния поет Пейо Крачолов Яворов, участието му в борбите за освобождението на Македония, както и на 110 годишнина от заминаването на писателя на фронта, с чин старши подофицер, по време на Междусъюзническата война. Включени са негови бележки и спомени от онова време. Три от историите са част от книгата „Хайдушки копнения“, а четвъртата представлява фрагменти от очерка на Яворов „В тренът“, който е публикуван за първи път в списание „Мисъл“ през 1904 г. Училищните театрали са с ръководител Стоянка Търгова – сценарист и режисьор на „Тренът“.
    Театралното студио при СУ „Пейо К. Яворов“ - гр. Чирпан гостува за втори път на Апелативен съд – Пловдив, след успеха на впечатляващия спектакъл „Любов в часа на синята мъгла“ през 2019 година.