Министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков издаде днес разрешителното за ползването на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. Това обяви на брифинг кметът на града Здравко Димитров. В 14 часа се очаква експерти на Лицензионната комисия към БФС да огледат Колежа и да позволят на него да се играят официални мачове от българското първенство.

Зико благодари на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че откликнал на искането на  "жълто-черната" общност и е осигурил първата част от финансирането на спортния обект.

"Често работихме в трудна, а и на моменти враждебна среда. Нещата се случиха бързо, след като спряха оперативките с някои фенове в стоящ наблизо хотел", каза още кметът Здравко Димитров. Той изказа своята признателност към строителя Илиян Филипов за навременното и качественото завършване на Колежа.

"Няма да крия, че това беше най-трудният обект, който съм изграждал. Благодаря на общината за съдействието", каза Филипов. Той увери, че стадиона ще бъде завършен на 100%  и ще получи лиценз за мачове от евротурнирите. Шефът на пловдивската полиция Васил Костадинов призова феновете да заемат навреме местата си за мача на Ботев (Пд) с Левски (Сф) на 29 април, за да няма струпване на входове. Преди мача от 15,30  часа ще започне концерт с участието на Стефан Вълдобрев, Д2, ансамбъл "Тракия", а водещ ще бъде Део. "Ще премахнем всички седящи места в сектора за гости за мача с "Левски", защото имам притеснение, че могат да се хвърлят седалки към терена“, заяви Илиян Филипов.

Прокуристът на Ботев (Пд) Асен Караславов благодари на общината и строителя за изграждането на стадиона. Очаква се още днес да се пуснат в продажба билетите за двубоя с Левски.