Община Пловдив предлага Намаляване на автобусите на градския транспорт от 15-ти юни до 30-ти септември. Това става ясно от проект, публикуван за публично обсъждане. Той предвижда  ограничаването на рейсовете в делничните дни да бъде с 15%, а в празничните с 9,2 на сто.

Въвеждането на лятното разписание е свързано с пробивите на Централна гара и Модър-Царевец и продължаващите ремонти по основни булеварди и улици като „Стамболийски“, „Хаджи Димитър“, „Даме Груев“, „Дунав“, „Голямоконарско шосе“, „Брезовско шосе“ и Рогошко шосе“. Според вносителя заместник-кмета Тодор Чонов ограничаването на автобусите е свързано и с намаляването на пътниците през лятото, заради ученическата ваканция и летните отпуски.

В друг проект за обсъждане от общината предлагат създаването на нова автобусна линия номер 103, по която да се движат  електробуси, когато бъдат закупени. Тя ще свързва район „Тракия“ с Езиковите гимназии, като ще минава по моста на Адата, по който в  момента няма преминаващи автобусни линии  до район "Северен". Освен Езиковите гимназии в крайната точка на новата линия са ПУ „Паисий Хилендарски“, УМБАЛ "Пловдив", както и новите жилищни комплекси.

Маршрутът на линия №103 е с дължина 10  км. С въвеждането й  броят на автобусните линии става 30.