Община Пловдив обявява на търг за срок от 5 години кафе-ресторанта на .лятно кино „Орфей“. До началото на 2022 година Лятното кино беше управлявано на концесия. След прекратяване на концесионния договор и предаване на управлението на общинската администрация, сцената беше реновирана – бяха подменени седалките на всичките 706 седящи места, ремонтираха се ВиК и ел. инсталациите и беше направено освежително боядисване.

В западната част на сградата е разположен кафе-ресторант, който се състои от пет самостоятелно обособени помещения, с обща площ 122,82 кв.м.  Назад в годините този обект е работил като заведение и е била използвана алеята пред киното, върху която са разполагани маси за сервиране на открито. Община Пловдив иска да запази това предназначение, защото счита, че ще се ползва както от живеещите в района, така и от посетителите на събития, които се провеждат през целия летен период на откритата сцена.

Началната тръжна цена е 838,93 лв. без ДДС, а депозитът за участие е 2000 лв. и следва да бъде внесен до 15.00 ч. на 11 май.

Търгът е с тайно наддаване и ще се проведе на 12 май 2023 г. от 11.00 ч. в Дома на културата „Борис Христов“.

Тръжните  документи са на стойност 500 лв.,  заплащат се в касата на Община Пловдив на пл. „Ст. Стамболов“№1 и се получават от дирекция „Общинска собственост“ на пл.“Централен“1.