Днес от запад облачността ще се увеличава, отначало висока и средна, прогнозираха от Meteo.bg. След обяд ще се вплътни и на отделни места, главно в планините в Западна България ще превали дъжд. Над Източна България ще се задържи предимно слънчево. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 15° и 20°, в София - около 16°, в Пловдив - 18°.

Над масивите от Западна България облачността ще е значителна и на отделни места ще превали дъжд, над 1800 метра - сняг. Предимно слънчево ще е в източните масиви. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 2°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, след обяд намаляваща до предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 13°-15°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 25 мин. и залязва в 20 ч. и 23 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 57 мин. Луната в София залязва в 3 ч. и 55 мин. и изгрява в 13 ч. и 51 мин. Фаза на луната: един ден след първа четвърт.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.