Локомотив (Пд) се наложи с 1:0 Левск" (Сф) в мач от 30-ия кръг на Efbet Лига. С този си успех "черно-белите" набраха 50 точки в своя актив и намериха място в първата шестица. Техен привърженик  се почувства зле в началото на срещата на стадиона в парк "Лаута" и бе транспортиран с линейка до пловдивска болница. Ситуацията се разигра в 17- двубоя на двубоя на трибуна "Бесика". Съдията Драгомир Драганов спря играта за 7 минути, докато запалянкото бъде качен на медицинския автомобил и бъде изведен от спортния комплекс. След това играта продължи. Стана ясно, че колабиралият запалянко е в болница в съзнание, а има съмнение, че е получил инсулт. На мача присъства министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

В 13-ата минута Уелтън от "сините" стреля опасно, но вратарят на домакините Динко Хоркаш хвана топката. Три минути по-късно "черно-белите" организираха опасна атака, но стражът на гостите Пламен Андреев се намеси решително и се справи със ситуацията.  В 42-ата минута Уелтън проби опасно и стреля, но Динко Хоркаш блокира удара му.
"Сините" първи създадоха опасна ситуация след почивката. В 49-ата минута Роналдо отбеляза гол, но попадението му беше отменено от съдията Драгомир Драганов, тъй като се оказа, че при тази ситуация е стъпил на ръката на вратаря на домакините, а съотборникът му Рикардиньо и бил в положение на засада. Локомотивци се съвзеха, заиграха по-уверено и стигнаха до гол. В 59-ата минута Димитър Илиев стреля, топката рикошира в крака на противников футболист, попадна в Джовани, който с удар извън наказателното поле откри резултата за 1:0. Левскарите реагираха и в 63-ата минута Илиан Стефанов стреля, но Динко Хоркаш боксира топката. Две минути по-късно стражът на домакините отрази удар на Рикардиньо. Заради болки в ръката обаче Динко Хоркаш бе заменен от Илко Пиргов в 74-ото минута. Проливният дъжд, който заваля по време на мача затрудни действията на футболистите. Домакините успяха да запазят преднината си до края на мача и спечелиха трите точки.