Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България ще проведат протест пред Областната дирекция на МВР в Пловдив от 11.30 часа в петък (12 май). Той ще премине под наслова: „Няма да търпим“.

Те заявяват категоричното си несъгласие с отношението към бранша със заведения за хранене и питейни барове! Случката с „голите“ обиски в пловдивския клуб „Бушидо“ беше последната капка, която преля чашата на търпението ни. Такъв тормоз над клиенти, персонал и предприемачи не се беше случвал в новата история на страната ни. Нещо повече – никой не пое отговорност за случилото се, а органите на МВР дори се опитаха да ни убедят, че такова поведение е в реда на нещата. Недопустимо е! Няма да търпим!". Добавят, че са подлагани на множество проверки, при които са затваряни обектите им и са тормозени техните клуинти и служители. Последният случай в Пловдив обаче е минал всякакви граници.

Затова настояват за оставките министъра на МВР, главния секретар на МВР и директора на ОД МВР Пловдив.

Искат също за нормално отношение към бранша ни.

"Не ни е страх от проверки, но искаме те да се случват по нормален начин, съответстващ на статута ни на страна членка на Европейския съюз в 21 век. Няма повече да търпим да ни третират като престъпници. Ние сме предприемачи, които допринасят за брутния вътрешен продукт на България, а служителите и клиентите ни плащат данъци в тази държава!", добавиха те.