Комисар Сълко Литов е вторият заместник-директор на ОДМВР – Пловдив

Овакантения от него пост началник на РУ-Карлово заема главен инспектор Генчо Гусев
Със заповед на министъра на вътрешните работи на длъжността заместник-директор на пловдивската полиция е назначен комисар Сълко Литов. Той е роден през 1970 година. Притежава магистърска степен по специалност „Право” в Бургаски свободен университет от 2004 г. Началото на кариерата си в системата на МВР поставя през 1994г. като помощник-следовател в Четвърто РУ – Пловдив. В периода 1995 г.-1999 г. изпълнява същата длъжност и в Окръжен следствен отдел в Пловдив. В РУ-Карлово започва работа през 2000 г. като дознател, а впоследствие оглавява групата за противодействие на икономическата престъпност и сектор „Криминална полиция”. Районното управление в подбалканския град е под негово ръководство от 2018 г. до заемането на новия пост на заместник-директор на ОДМВР – Пловдив.
Със заповед на министъра на вътрешните работи на титулярната длъжност началник на РУ-Карлово е назначен главен инспектор Генчо Гусев. Роден е през 1973 г. Има завършено висше образование по специалност „Противодействие на престъпността и охрана на обществения ред” във ВИПОНД през 2001 г. Целият му 29-годишен стаж в системата на вътрешното ведомство преминава в полицейското управление в Карлово. Последователно е заемал различни изпълнителски и ръководни позиции – от мл. разузнавач до началник на група и на сектор „Криминална полиция”.

Днес комисар Литов и гл. инспектор Гусев официално бяха представени пред ръководния състав на дирекцията от главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров.

За постигнати високи резултати по време на професионалното си развитие и двамата са награждавани многократно от ръководството на МВР.