Общинските съветници ще обсъдят на днешната си сесия  предложението на община Пловдив да се въведе лятно разписание на градския транспорт за времето от 15 юни до 30 септември. То е мотивирано с по-малкия пътникопоток заради ученическите ваканции и летните отпуски и големи ремонти на пътна инфраструктура. 

 Старейшините  ще решават също дали община Пловдив да кандидатства за средства за нови сгради на Математическата гимназия и ОУ „Драган Манчов“, които се помещават в едно здание, както и за ремонт на ученическите общежития на Езикова гимназия „Иван Вазов“. На сесията се очаква да дойдат родители на ученици от Хуманитарната гимназия.Те ще изразят недоволството си от очакваното ново забавяне на ремонта на сградата.

15 директори и учители са предложени да бъдат удостоени с Почетна значка на Пловдив за приноса си в развитието на образователната система на града. 21 млади учители са предложени за грамота и парична награда. Отличията ще бъдат връчени на тържествена церемония по повод Деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност