На 24 май в Пловдив ще бъде представено   анимационно кино, в което ще бъдат показани повече от десет филма на легендарното студио "Пиксар" - истински титани в компютърната анимация.

Сред селекцията, която са подбрани  ще се видят някои от знаковите герои на студиото през годините. Като например Майк и Съли от "Таласъми ООД" (2001) и Маккуин Светкавицата от "Колите" (2006). Сред заглавията задължително присъстват и носителите на награда "Оскар" за късометражна анимация - "Пайпър", "Играта на Джери", "Бао" и "За птиците".

Студиото "Пиксар" стартира през далечната 1979 г. като част от компютърното подразделение  на "Лукасфилм", известно като "Графикс Груп", преди да се отдели като корпорация на 3 февруари 1986 г., с финансиране от съоснователя на "Епъл" Стив Джобс. "Дисни" закупува "Пиксар" през 2006 г. Студиото печели 21 награди "Оскар", 9 награди "Златен глобус" и 11 награди "Грами".

Любителите на киното се очакват в сряда от 20:30 ч. в клуб "Фарго"!  Проектът се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на града.

Напомняме ви да резервирате местата си предварително на телефон: 087 720 0607. Входът е свободен.