Ботев (Пд) продължи с неубедителното си представяне, като падна  с 0:2 на Локомотив (Сф) в мач за първенството на Еfbet лига.
Гостите започнаха по-активно срещата. В 7-ата минута Антонио Вутов центрира, а вратарят на домакините Георги Аргилашки изпусна топката след единоборство с Димо Бакалов. Тя попадна в Алан Диас, която я прати в опразнената врата на "канарчетата". Главният съдия Петър Кузев прегледа ситуацията със системата ВАР и отмени гола на столичани.
Пет минути по-късна Красиан Колев от "жълто-черните" уцели гредата след изпълнения на фаул, коженото кълбо попадна в Джеймс Ето', който го прати го аут. В 28-ата минута Георги Аргилашки парира удар с глава на Божидар Кацаров. В 44-ата минута Антонио Вутов  пусна извеждащ пас на Карлос Франса, който преодоля Виктор Генев, излезе сам срещу стража на домакините и с прецизен удари откри резултата за 0:1. Секунди преди почивката Мартин Секулич от "Ботев" (Пд) стреля, но вратарят на съперника Бубакар Гайе улови топката. Домакините започнаха по-актовно второто полувреме. В 56-ата минута Антоан Бароан стреля по диагонала, но вратарят на гостите изби. Минута по-късно Мартин Секулич стреля, но Бубакар Гайе отново не позволи да му бъде отбелязан гол. В 64-ата минута Красиан Колев стреля, топката рикошира в тялото на противников игра и се удари в гредата. Пет минути по-късно Мартин Секулич стреля, но Бабукар Гайе изби. В 74-ата минута Станислав Костов вкара втория гол за "Локомотив" (Сф) и реши изхода на мача. Бесни от слабата игра на футболистите феновете на Ботев освиркаха играчите и  призоваха "Всички вън! Няколко "жълто-черни" привърженици нахлуха на терена след края на мача и принудиха футболистите да свалят фланелките си.