За първи път с полет от Пловдив може да се посети третият по големина град в Турция – Измир. Досега пътуването с автомобил отнемаше над 10 часа и често се удължаваше заради опашки на сухопътната граница. От този сезон градът може да се стигне със самолет за по-малко от три часа. Справка в сайта на авиокомпания Pegasus Airlines показва, че цените на билет за полет до Измир е 79 евро. 

Красивият град е разположен на западния бряг на Турция. Живописното крайбрежие на Егейско море прави града перфектно място за почивка. Измир е известен не само с невероятната си природна красота в непосредствена близост, но и с големите  исторически ценности, които съхранява през вековете.

Близо до Измир е разположен и град Бурса, който е микс от история, пиршество на модерния мегаполис и търговски центрове. Градът е известен като „Зеленият град”, заради зеленината си, а старинните сгради са в синхрон с космополитните и модерни постройки.

Други атрактивни туристически дестинации в Турция, до които Pegasus лети от Пловдив с прикачване в Истанбул са Кападокия, Даламан, Анталия, Бодрум, Мармарис. Полетите правят лесно достъпни за любителите на пътешествия много нови дестинации.

Полети има още до Хургада, Шарм ел-Шейх, Тел Авив, Дубай, Бейрут, Барселона, както и до много европейски столици като Амстердам, Рим, Виена, Осло, Прага, Атина, Белград. Полетите правят лесно достъпни за любителите на пътешествия много нови локации.

Благодарение на директната авиолиния от летище Пловдив през летище Сабиха Гьокчен имаме възможност за връзки с 90 международни дестинации.