Днес преди обяд ще преобладава слънчево време, с по-значителна ниска облачност над Южна България, прогнозираха от Meteo.bg. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, на места с гръмотевици. Има условия и за градушки. Североизточният вятър ще се усили, в източните райони ще е умерен. Максималните температури ще са между 20° и 25°, малко по-ниски по Черноморието, в София - около 20°, в Пловдив - 23°.

В планините преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен, по високите части до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра - около 7°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, след обяд по северното крайбрежие с превалявания. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 17°-19°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 59 мин. и залязва в 20 ч. и 47 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 48 мин. Луната в София изгрява в 7 ч. и 36 мин. и залязва 7 мин. минути след полунощ. Фаза на луната: три дни след новолуние.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще остане без съществена промяна.