Ръководството на Ботев (Пд) разкритикува  действията на феновете спрямо футболистите от тима след петъчната домакинска загуба с 0:2 от  Локомотив (Сф). Тогава след края на двубоя, бесни от слабите изяви на състезателите привърженици на "жълто-черните" нахлуха на терена и ги принудиха да свалят фланелките с мотива да нe ги петнят петнят със слабата си игра.

Шефовете на "канарчетата" пуснаха декларация, която гласи:

 

Ръководството на ПФК "Ботев" Пловдив изказва своята благодарност към хилядите „жълто-черни“ фенове, които не спират да подкрепят отбора.

Вашата подкрепа е много по-осезаема и силна в нашия дом – стадион „Христо Ботев“. Във всички трудни времена Вие, феновете, винаги сте били плътно зад отбора.

Разбираме вашето недоволство от слабите резултати на отбора. Въпреки представянето на терена и загубите, вие не спирате да подкрепяте тима през всичките 90 минути.

Няма как да толерираме случилото се след последния съдийски сигнал на мача с Локомотив (София).

Агресията към нашите футболисти и щаб, както и обидните скандирания, са недопустими и не прилягат на европейски клуб като Ботев.

Призоваваме „жълто-черните“ фенове да продължават да подкрепят страстно отбора от трибуните, въпреки незадоволителното класиране и слаби резултати.

Само клуб и фенове, заедно, можем да върнем Ботев на мястото, което заслужава – при водещите отбори и в битката за трофеи и купи.

С уважение,
Ръководството на ПФК Ботев".